Press "Enter" to skip to content

За какво още са полезни полускъпоценните камъни? – продължение

Кехлибарът

Среща се само в някои точки на света и притежава невероятни целебни свойства. Носи се срещу болки в ушите, ангини и други заболявания на гърлото. Използван като гердан или амулет, предпазва от главоболие. Естественият кехлибар е изключително лек.

Избавя от кошмари по време на сън. Ако се постави отдясно на корема пък, увеличава млякото на кърмещата жена и регулира дейността на жлъчния мехур. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер 3а по 10 минути върху сърдечния енергиен център, гарантира душевно равновесие.

Лунният камък

Казват, че носенето на лунен камък осигурява на жените естествено енергетично и хормонално равновесие. Той помага при менструални болки и пази от нещастия по време на бременност или раждане.

Който носи аметист, е бодър. При синузит минералът се затопля в чаша с вода, в която е поставена една чаена лъжичка сол, и с него многократно се масажират синусите.

Перлата

Според специалисти перлата запазва младостта и подсилва тонуса на кожата. Перлите трябва да се носят близо до кожата и да се държат далеч от парфюми и гримове. Когато не се носят, не е добре да се оставят на тъмно, пише списание „За жената“.

Освен че прогонва меланхолията, той усилва паметта и изостря зрението.

Leave a Reply

%d bloggers like this: