Press "Enter" to skip to content

Чушки и домати който не яде…

Червеният пипер има заслужени ползи за нашето здраве

Както всички знаем, червеният пипер се прави от червени чушки, които преди това са били зелени. Когато узрява, тя се превръща оранжева и после в червена. Пиперът е растение, член на семейството на беладоната, от група на зеленчуците, включително патладжан, картофи и домати, които растат предимно през нощта. Червеният пипер има форма на камбана и е хрупкав, леко сладък и добавя ярки цветове, когато се включени като съставка в храната. Нарязан суров за салати и печено или пък като добавка за сандвичи, червеният пипер или червената чушка ни помага да си набавим много полезни вещества за нашия организъм.

Витамин C

Съдържанието на витамин С в една средна червена чушка е 152 мг, или 253%, над дневната доза от 60 мг. Витамин С е най-полезен за организма, когато се набавя от плодовете и зеленчуците, а не когато се пие под формата на хапчета. В кухнята на източните народи повечето ястия се приготвят по начин, който щади и пази полезните вещества в продуктите.

Фибри

Средно червеният пипер осигурява 2,5 грама фибри, или 10 на сто от гр 25 дневната стойност необходима на нашето тяло. Фибрите са важен компонент на храните, които имат грижата за редовното изхождане. По този начин тялото ни може да изхвърли ненужните отпадъци. Червеният пипер защитава здравите клетки от токсини.

Води

Червеният пипер се състои от 92% вода. Консумирането на голямо количество вода е важно за поддържането на здраво тяло, защото тя осигурява течност, необходима за промиване на метаболитните отпадъци и токсини.

Витамин А

Средно голяма червена чушка съдържа 3726 IU витамин А, или 75 на сто от дневна стойност, която е 5000 IU. Витамин А произвежда пигменти необходими за доброто зрение, особено за нощното виждане. Този витамин също така поддържа здравето на кожата и лигавиците в дихателните пътища, като осигурява бариера, която предотвратява влизането на опасни патогени в тялото.

Leave a Reply

%d bloggers like this: