Press "Enter" to skip to content

Знаете ли какво е „славянска йога“? – продължение

Натрупване на енергия на въздуха

Запасът от тази енергия ще ви помогне да сте по-активни, ще развие способността да обичате, да се научите да се движите с лекота и грация и въобще да се радвате на живота.

Леко подскочете, извивайки се ту вдясно, ту вляво, повдигайки ту едната, ту другата ръка,  като при това припявате високо „Ка-а-а“.

Натрупване на енергия на ефира

Имайте предвид, че въздух и ефир не е едно и също. Енергията на Ефира ви изпълва с положителни емоции, дарява щастие, просветление и придава лекота в походката.

Застанете изправени, съберете краката, ръцете повдигнете над главата и малко разтворете встрани, дланите една към друга. Започнете плавно да се въртите на място със затворени очи, като постепенно ускорявате оборотите и напявате с висок глас „Ири“. Старайте се да си представите, че леко разпенена и ароматна течност изпълва тънък прозрачен съд, въртящ се в ръцете ви.

Натрупване на енергия на метала

Тази енергия придава сила, стабилност, волеви качества, целеустременост и чувственост, от нея зависи изправената и красива осанка.

Стъпалата са на ширината на бедрата. Приклекнете, сякаш сядате на ниско столче, лактите – встрани, ръцете са стиснати в юмруци и обърнати една към друга на нивото на мишниците. При силно издишване рязко повтаряте „Джета“, като силно стискате юмруци и си представяте, че тялото ви се свива като пружина. След като повторите няколко пъти упражнението, рязко се изправете, подскачайки нагоре като пружина.

Помнете, че общата продължителност на изпълнение на упражненията е 20-30 минути. Най-добре е да се изпълняват сутрин или преди обяд. Не се препоръчват на сит стомах или преди сън.

Отделните упражнения от комплекса могат да се изпълняват по всяко време, когато усетите дискомфорт или упадък на силите, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: