Press "Enter" to skip to content

4 истини за най-хубавата част от женското тяло

Гърдите на жената са една от най-желаните части от тялото

 

женско тяло

Затова трябва да подхождаме с повишено внимание към тяхното здраве. Това са четири съвета, които може да са ви от полза.

– 85 процента от жените носят неподходящи за тях сутиени

Освободете се от сутиените, които след толкова много пранета вече не поддържат както трябва гърдите ви. Измерете добре гръдната си обиколка, пробвайте най-различни модели и внимавайте за някои детайли – задният колан на сутиена не трябва да е по-високо разположен от предната част, банелите не бива да преминават през гърдите, а да минават под и встрани от тях.

– Нормално е, че двете гърди не са еднакво големи

Двете гърди не са напълно симетрични. При 50 процента от жените те се различават по големина и по-точно лявата е по-голяма от дясната. Купувайте сутиени, приспособени към размера на по-голямата гърда. Ако размерът на една от гърдите внезапно се промени, поговорете с вашия лекар, защото може да става дума за инфекция, бучка или киста.

– Мъжете харесват женските гърди заради окситоцина

Едно от призванията на човешкия живот е отглеждането на децата. По време на кърменето се създава силна връзка между бебето и майката, стимулирана от дейността на хормона окситоцин. Изследователите твърдят, че този хормон благоприятства и любовните отношения между двама партньори. Когато мъжът гали женските гърди, секрецията на окситоцин се увеличава и при двамата.

– По-малко килограми -по-малък риск от рак на гърдата

Канадско изследване от миналата година показва, че жените след менопаузата, които свалят 5-10% от излишните си килограми, намаляват наполовина опасността да се разболеят от рак на гърдата. По същия начин тези, които вече са били болни, са в по-голям риск от рецидив, ако имат повишено телесно тегло, в сравнение с преболедувалите жени с нормално тегло. Мастните тъкани са свързани с по-високи нива на естрогена – хормон, който благоприятства появата на някои видове рак на гърдата.

Физическата активност е много полезна за гърдите. Жените, които се движат активно от 10 до 19 часа седмично, са с 30% по-малък риск да заболеят. Спортът не само намалява количеството на мазнините в организма, но и понижава нивото на стреса и на възпалителните процеси – два фактора, които могат да намалят силите на имунната система срещу раковите клетки.

Leave a Reply

%d bloggers like this: