Press "Enter" to skip to content

Гроздето може да ви втали и излекува

Алтернативната медицина е открила полезно приложение на гроздето

От гроздето се прави вино и ракия. Известно е, че виното, консумирано разумно, може да бъде и лекарство за много болести. А ако приемаме гроздето сурово, не само ще се насладим на превъзходния му вкус, но и ще успеем да извлечем някои ползи за нашето здраве. Защото всяко зърно грозде е като хапче мултивитамини, а плодовата захар засища

Тридневна диета, изпробвана и често прилагана от източните лечители, пречиства организма и ще свали поне 2 излишни килограма от вашето тегло

Ден Първи

Закуска: Препечена филия черен хляб и 100 г черно грозде.

Обяд: Изпечете на скара филе от половин скумрия. Добавете около 200 грама салата, а за десерт – 100 г. грозде и 250 г варена тиква.

Вечеря: Плодова салата от 100 г бяло грозде и 50 г ананас. Подправете я с 1 с.л. лимонов сок. Ако изпитвате глад, може да хапнете и половинка варени пилешки гърди без кожата.

Ден втори

Закуска: Купичка мюсли и кисело мляко плюс 150 г грозде.

Обяд: Смесете 5 с.л. варен ориз с една малка консерва скариди и 150 г грозде. Подправете с черен пипер и 1 ч.л. зехтин.

Вечеря: Варени картофи, парченце сирене, един домат. За десерт – 50 г черно грозде.

Ден трети

Закуска: Една филия, намазана с извара. Изяжте я с 50 г черно грозде.

Обяд: Сварете 250 г бяла риба и я гарнирайте с 200 г задушено зеле. За десерт -100 г грозде.

Вечеря: Пригответе си желе от грозде. Необходими са ви 200 г гроздов сок, 100 г грозде и желатин. Разтворете желатина в малко вряща вода, излейте в него сока и кипнете. След това сложете гроздовите зърна и оставете за час в хладилника.

Внимание: Диетата не се препоръчва за диабетици. Може да я прилагате само веднъж в месеца, защото енергийната стойност на дневното меню е доста ниска – около 800-900 калории.

Leave a Reply

%d bloggers like this: