Press "Enter" to skip to content

Защипете ухото за 20 секунди с щипка и резултатът ще ви изненада!

На всяко ухо има поне шест точки, всяка от които е пряко свързана с определена област от човешкото тяло

Опитайте да прищипете ушната мида с щипка за няколко секунди. Ще се изненадате какво ще се случи след това!

Китайска медицина в действие!

Никой не е успял напълно да избегне болката и умората. Това е естествено, защото ние сме живи хора и не винаги можем да се чувстваме на 100%.

Не всеки знае, че тялото ни крие огромен запас от енергия и здраве. Но, ако сме наясно как да активираме този запас можем да се възползваме напълно от него.

Системата за управление на собствения ни енергиен резерв се нарича рефлексотерапия. Тя е изобретена и разработена от китайските мъдреци, и то доста отдавна. Твърде успешно тази наука продължава да съществува и в наше време.

Човешкото ухо има голям брой нервни окончания. Те преминават през цялата централна нервна система и имат връзка с абсолютно всички органи в тялото. Следователно можем да кажем, че ушите ни са като цялостна схема на тялото.

6 точки, които ще ви върнат енергията

Китайците установиха, че на всяко ухо има най-малко шест точки, всяка от които е пряко свързана с определена област от човешкото тяло. Ако защипете точката с щипка, може да почувствате невероятен прилив на сила и увеличаване на енергията.

Задръжте ухото си за 20 секунди с щипка и резултатът ще ви изненада!

Лоб (горна лицева част на черепа)

Чрез натискане на тази точка можете да намалите или напълно да се отървете от главоболието, както и да подпомогнете работата на сърцето. Известно е, че ушната мида е пряко свързана с главата и основния орган на човешкото тяло.

Точка над лоба (меката част на ухото)

След като сте изпитали болка или дискомфорт в корема, можете да опитате да действате върху точката точно над лоба. Китайците добре знаят, че тя е свързана с храносмилателния тракт. Можете също да щракнете върху точката за превантивни цели.

В средата на ухото

Тук има две точки. Тази, която се намира точно под средата на ухото, е пряко свързана с назофаринкса. Когато се активира, ще изпитате облекчение от запушен нос и възпалено гърло. Струва си да запомните това, ако не можете да заспите, изпитвайки дискомфорт в тези части на тялото.

Точката точно над средата на ухото ще помогне при възпалени стави. Когато я натиснете, можете да почувствате облекчение. Разбира се, само редовното защипване на тази точка ще има ефект. От веднъж просто няма как да се случи.

Средата, завоя на ухото

Изпитвайки неразбираеми усещания, необясним дискомфорт в цялото тяло, когато изглежда, че всичко наведнъж ви боли, просто защипете тази точка с щипка. След известно време със сигурност ще почувствате облекчение, тъй като тази част на ухото е свързана с всеки орган на човешкото тяло.

Горна част на ухото

Доказано е, че горната част на ухото е пряко свързана с раменете и гърба. Ако действате върху тази точка поне една минута веднъж на ден, може да постигнете намаляване на напрежението в тези части на тялото. Не е трудно да се досетите, че такъв съвет трябва да се използва от хора, които водят заседнал начин на живот и имат „заседнала“ работа.

Посещението на лекар, ако нещо ви безпокои, е от съществено значение. Но в първите минути, усещайки болка, можете да опитате да си помогнете с помощта на рефлексологияta. В края на краищата, не е за пренебрегване факта, че тази наука съществува от толкова много хилядолетия!

Източник: ayzdorov.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: