Press "Enter" to skip to content

Изчистване на дома според фън шуй

Според фън шуй, ако предишните обитатели на един дом са били преследвани от болести, бедност и лош късмет, и новодомците в него няма да са щастливи

фън шуй Как се обяснява това и възможно ли е да се промени?

Лоши енергии от предишни обитатели лепнат по стените. Всичко случващо се в един дом поражда вълни подобно на камък, хвърлен в езеро. Повтарящи се ситуации и настроения наслагват своя отпечатък по стените, пода, тавана, мебелите, предметите, цветята и животните. Ярка следа оставят и събития, съпроводени със силни емоции, физически или душевни травми.

На мнозина се е случвало да влязат в стая, в която преди малко е имало кавга или ожесточен спор, и да усетят тежка, напрегната атмосфера.

Енергийните вълни се разпространяват и „засядат“ по ъгли, ръбове и затулени кътчета на дома.

Измийте навсякъде със сребърна вода

Ако ще се нанесете в дом, където са живели други хора, почистете го основно и на физическо, и на енергийно ниво. Ще усетите по-добре енергията на дома, след като
сте го хигиенизирали, и ще разберете какви промени трябва да направите в него. Започнете с мръсотията. Измийте основно навсякъде. Смъкнете всички стари бои, лакове и покрития от стени, подове, мебели, дограми. Те съхраняват енергийни отпечатъци от предишните обитатели. Подът, ако е с паркет, трябва да се изцикли. Не го лакирайте, защото дървото е жив материал и трябва да „диша“.

Мийте с вода – изчистващата й сила е несравнима. Негативна енергия се отстранява с вода, в която е престояла сребърна монета, лъжичка или друга вещ от чисто сребро.

Клонки, свещи, звънци

За коригиране на енергиите в дома може да се използват и парчета дърво. Клонки от бреза, ела и дъб улавят негативните флуиди. Кленът, леската, калината и хвойната даже преобразуват негативната енергия в положителна. Стабилизират енергийната обстановка в дома и клонки от топола, липа и бор. Лиственицата, букът, габърът и брястът привличат в дома лоши енергийни субстанции.

Ще изчистите атмосферата и ако опушите с елова клонка. Няколко дни палете и църковни свещи в различните стаи.

Застоялата енергия се разсейва със звън на камбанка или чан, като се движите по посока на часовниковата стрелка във всяко помещение.

Пространството се изчиства и с нешлифован кристал. Той се измива в светена вода или се покрива е морска сол, след което се „програмира“ за определено действие. Вземете кристала и му кажете какво очаквате от него. Доближете го до сърцето си и оставете чувствата ви да прелеят в него. С тази процедура кристалът става закрилник на къщата.

Leave a Reply

%d bloggers like this: