Press "Enter" to skip to content

Кокосовата вода e много полезна за сърцето и при хипертония

Купувайки кокосов орех, обърнете внимание на степента му на зрелост

Лечителите от Изток препоръчват да се насочваме към незрели кокоси. Защо?

Оказва се, че кокосовата вода може да се сравни с еликсир, съхраняващ здравето. Една чашка кокосово мляко обикновено съдържа 550 калории, а същият обем кокосова вода – само 46.

Употребата на кокосова вода води до възстановяване на нормалната обмяна на водата в човешкия организъм, а допълнителното постъпване на влага предизвиква
усилено изхвърляне на натрупаните токсични съединения. Освен това се възстановява балансът в работата на всички клетки благодарение на високото съдържание на минерали в кокосовата вода – като цинк, желязо, фосфор, магнезий и калий, и на витамини – холин, тиамин, витамини от група В и витамин С.

Системната употреба на кокосова вода води до стабилизиране на кръвното налягане

Такава вода води дори до повишаване на нивото на „полезния“ холестерин.
С какво още е полезна кокосовата вода?

• Снижава риска от появата на камъни в пикочния мехур.

• Намалява риска от развитие на захарен диабет.

• Бори се с пигментните петна.

• Тонизира целия организъм.

• Стимулира обменните процеси.

Кокосовата вода е чудесна напитка за пиене по време и след тренировка. Тя е богата на минерали, електролити и антиоксиданти, които спомагат за незабавното повишаване на енергийното ви ниво. Може да помогне на спортистите да заредят запасите си от енергия и да се възстановят малко по-бързо. Ако пиете тази вода по време на тренировка, това може да предотврати умората и дехидратацията. Кокосовата вода е естествена алтернатива на всяка спортна напитка. Съдържа повече калий и електролити, по-малко натрий и по-малко въглехидрати от много спортни напитки.

Освен това помага и за отслабване

Прясната кокосова вода е полезна в програми за управление загубата на тегло. Тя е с по-ниско съдържание на калории в сравнение с други напитки, като сокове, които помагат за отслабване. Една чаша кокосова вода съдържа само 48 калории. Тъй като кокосовата вода също е чудесен заместител на подсладените напитки, пълната замяна на изкуствени подсладени напитки с кокосова вода може да помогне при управлението на теглото и да повиши хидратацията.

Може да бъде полезно за здравето на сърцето

Пиенето на кокосова вода може да бъде полезно за предотвратяване на сърдечни заболявания. Може да помогне за контролиране нивата холестерола в кръвта и да поддържа добро здраве на сърцето, тъй като е с високо съдържание на калий. Освен това кокосовата вода помага и за повишаване нивата на добрия холестерол (липопротеин с висока плътност), което намалява риска от различни сърдечни заболявания.

Помощ за добро храносмилане

Кокосовата вода е богата на манган, който помага за регулиране на движенията на червата. Може да предотврати газовото раздуване на корема, запек и киселинност. Консумирането на кокосова вода за киселинност може да помогне за облекчаване на храносмилателния дискомфорт, докато се наслаждавате на хидратираща напитка.

Не забравяйте, че кокосовата вода се съдържа само в незрелите орехи. Зрелият кокос съдържа по-калорийното кокосово мляко…

Leave a Reply

%d bloggers like this: