Press "Enter" to skip to content

Любовта е размяна на енергии

Науката открива съвсем конкретни физични закони дори и в любовта

 

любов

Тя е размяна на енергии, твърдят биофизици от университета в Делхи.

Двама се срещат и изведнъж започват да чувстват подем на енергията си. Те се пълнят един друг – енергийните им полета се обединяват и създават необичайно голяма сила. Това може да продължи няколко години, но колкото са по-близо един до друг, колкото са по-чести срещите им, толкова по-бързо затихва. Изведнъж възникват спорове, конфликти.

Външният свят е засилил своето влияние. Страничните енергии се намесват и постепенно изместват любовните. Енергията вече не се дава на половинката, а се губи встрани.

В същото време участникът в двойката вече е привикнал, че има много сили. Започва да изисква от партньора си още и още. В един момент енергията не достига. Тогава хората започват да забелязват недостатъците, да пресмятат кой дава повече във връзката.

Но и самият човек е започнал да разпилява своята енергия, да я дава не на партньора, а на обкръжаващия свят. Това води до намаляване на общото количество и в двойката на всеки вече не му достига енергия за любов. В този случай започва борба за надмощие – кой ще вземе повече. Когато вече няма какво да се взима, хората се разделят и търсят нова жертва.

Любовта не е чувство или хормонален взрив, а състояние, в което енергията стига за всички. Но ние със своите действия и мисли пречим на нейното протичане. С помощта на медитация можем да постигнем хармония с енергията, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: