Press "Enter" to skip to content

Йога за лицето опъва бръчки и маха поне 10 години

След йога за тялото дойде и новата мода-йога за лицето или т. нар. фейс форма

йога за лице

С различни лицеви техники, натоварващи 57-те мускула на лицето, се постига ефектът на естествения фейс-лифтинг – без скалпел или ботокс. Комплексът от упражнения активира кръвообращението в тъканите, лицето поруменява, клетките се насищат с кислород, увеличава се синтезът на колагена и еластина, които придават стегнатост и еластичност на кожата. За лицевата йога тялото е статично, позата – седнали по турски върху въzглавница с изправен гръб, наподобява йогийските аса-ни, откъдето е и названието на методиката.

Предлагаме ви упражнения за фейс форма.

Срещу бръчки на челото. В продължение на минута с палец и показалец пощипвайте кожата над веждите от слепоочията към носа, като леко издърпвате нагоре. Така допълнително стимулирате кръвообращението. След това повторете в обратната посока.

За пачия крак. Поставете върху слепоочията показалец и среден пръст. Вдишайки, леко натиснете, а издишвайки дълбоко, описвайте кръгообразни движения в посока, обратна на часовниковата стрелка. Упражнението се изпълнява три пъти. След това още три пъти, като кръгообразните движения са по посока на часовниковата стрелка. Бързо ще усетите затопляне и лекота в слепоочията.

Срещу бръчки под очите. Поставете средните пръсти на двете ръце един до друг между веждите. След това сложете показалците близо до външния ъгъл на очите и притиснете. Погледнете нагоре и започнете да повдигате клепачите. Отпуснете се. Повторете упражнението 6 пъти. За финал затворете плътно очи за 10 секунди, а после си починете.

За гладка горна устна. Закръглете устните във формата на буква „О“. После се усмихнете възможно най-широко, като закривате зъбите с устни. Повторете упражнението 4 пъти.

Срещу подпухване. Поставете показалците, предварително топнати във вода, във вътрешния ъгъл на очите. Леко натиснете за 10 секунди и изпълнете упражнението 3 пъти последователно. С него ще активирате лимфопотока, работил през нощта на бавни обороти.

За стегнати бузи. Свийте ръцете в юмрук и в продължение на една минута с кръгообразни движения започнете леко да притискате с кокалчетата скулите от външната част на лицето в посока към носа и обратно.

За контур на лицето и бузите. „Напълнете“ с въздух максимално бузите. Прехвърлете го в дясната буза, след това в лявата. Дишайте спокойно, изпълнете упражнението 10 пъти.

За гладка шия. Повдигнете брадичката и я издайте напред. Усмихвайте се в продължение на 5 секунди. Повторете 10 пъти. Така ще тонизирате мускулите на врата.

Срещу двойна брадичка. Изправете главата и изплезете език, поглеждайки нагоре. Повторете упражнението 5 пъти без прекъсване. По този начин ще тонизирате долната част на лицето и мускулите на бузите, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: