Press "Enter" to skip to content

Какво е ниска имунна функция?

Има много различни патогени и биологични заплахи, които нахлуват в човешкото тяло

Имунната система е отговорна за защитата на организма срещу тези нашественици. Функциите на имунната система е един вид анатомична армия. И като всяка армия, имунната система може да стане уморена и опожарена от постоянни битки срещу многото нашественици – стрес, неправилно хранене, токсините в околната среда и заседналия начин на живот. Когато имунната система става уморена, тя може да загуби способността си да прави разлика между свои и чужди и започва да атакува тъканите и органите на организма, а също така може да стане прекалено слаба, за да отговори на атаките на лошите бактерии и вируси.

Независимо от това, дефицит на имунната система може да доведе до различни заболявания и състояния.

Как се лекува ниска имунна функция?

В традиционната китайска медицина, имунната система разчита на бъбреците, на храносмилателната система, белите дробове и черния дроб и затова е необходимо всички тези органи да работят в унисон за оптимален имунитет. Ето защо е важно да се ядат храни, които стимулират имунната система, включително зеленчуци като брюкселско зеле и броколи, плодове като боровинки и малини, зърнени храни като кафяв ориз и овес, кореноплодни зеленчуци като моркови и сладки картофи, гъби като шиитаке и рейши и билки и подправки като риган, мента, джинджифил и куркума.

Други средства за защита включват 20 до 30 минути слънчеви бани преди 10 ч. и след 15:00, сухо миене на тялото, както и практикуването на 30 минути дневно сърдечно-съдови упражнения, съчетани с някаква форма на разтягане.

Leave a Reply

%d bloggers like this: