Press "Enter" to skip to content

Кои са ин и ян храните и за какво са полезни? – продължение

Жизнената енергия се балансира, когато не прекаляваме нито с едните, нито с другите храни

 

hrana in i qn

Ще разберете сами какво ви липсва, ако следвате сигналите на тялото си. Ако вечно ви е студено например, със сигурност не ви достигат ян храни и трябва да заложите на риба, ориз или повече подправки в ястията. Добре е да внимавате и с кафето, то има охлаждащо действие, въпреки че реално е топла напитка. Смята се, че прекомерната му употреба изчерпва енергията ни и ни прави апатични и безсилни. Ако вечно сте потиснати или преуморени, ако не ви се прави нищо и при най-малкото застудяване веднага се разболявате – това отново е признак за липса на ян енергия.

А ако имате високо кръвно или вечно се чувствате изнервени, това да е знак, че имате излишък на ян енергия. Тогава заложете на банани, ябълки или портокали. Ако имате горещи вълни или нощем се потите, това също може да е сигнал за много силна ян енергия и отново е добре да заложите на повече зеленчуци и ядки. Хроничното главоболие, вечното усещане за жажда, неспокойствието също са сигнали за недостиг на ин енергия.

Здравословната балансирана диета трябва да включва поравно храни и с ин, и с ян енергия, за да може да набавим на организма си необходимата хармония и баланс, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: