Press "Enter" to skip to content

Кръговрат на парите според фън-шуй

Повечето езотерици описват парите като движеща се енергия, подчиняваща се на определени закони

Но вещите също образуват аналогичен поток от тънки вибрации. Излиза, че когато влизаме в парично-стокови отношения, включваме мощни процеси на тънкия план. Как да направим така, че те да ни носят само благо…

Три лесни правила

Специалистите по китайската система фън-шуй са формулирали просто, но мъдро правило в отношението към битовите предмети, елементите от интериора, обувките, дрехите: „Ако си купил нещо ново – дай две стари“. Например, ако сте купили нови ботуши, дайте старите на приют или поне ги оставете на видно място до контейнера за боклук, за да могат да ги вземат нуждаещи се. По този начин се създава обновяващ вълна от енергия. Те ще привличат в дома ви нови качествени вещи.

Мнозина се учудват: „Как така, та нали ако давам два пъти повече, отколкото купувам, скоро ще остана с празни ръце?!“. Парадокс, но само на пръв поглед. Опитайте и сами ще се убедите, че няма да останете „на сухо“, а ще се отнасяте по-отговорно към придобиването на нови вещи. Между другото, за новите обувки съвсем не е задължително да давате именно ботушите или ботите (макар че е желателно). Можете да пожертвате старо яке или износените панталонки на порасналото ви дете. Важно е самото действие, включващо процеса на обновление.

Този принцип се отнася и до спалното бельо, съдовете, кърпите – всичко, което ви заобикаля в дома. И така, ако сте си купили нещо ново, намерете у себе си сили да се разделите с нещо старо. Парапсихолози и биоенергетици смятат, че това помага не само да привлечете парите и богатството в дома, но и в личната сфера. Защото често се случва да не успяваме да намерим нова любов само защото се страхуваме или не искаме да изхвърлим от сърцето си старата, отживялата. Ненужните, неизползваеми вещи плътно затварят канала към всичко ново: стоки, пари, идеи, лични и делови контакти.

Второто правило, формулирано от източните езотерици, е следното

Тъй като китайските мъдреци свято вярват в постъпателното развитие на човека, те смятат, че и вещите, които го заобикалят, трябва също така качествено да растат. В превод правилото звучи приблизително така: „Нека твоята нова дреха бъде поне със стотинка по-скъпа от предишната“.

Разбира се, в съвременния свят критериите за оценка на качеството на вещите, тяхната престижност, това, което древните китайци наричат „качествен растеж“, могат да са различни. Затова не бива да се ориентирате изключително по стойността на стоката, а открийте свой собствен критерий. Важното е всяка ваша нова вещ да е с нещо по-добра от предишната.

Третото правило, въведено от китайските майстори на фън-шуй, е: „Ако си купил нещо ново, предложи половината на детето си и двойно повече на баща си“. Според източните мъдреци справедливостта поражда благо и се състои в това възрастните хора да не познават нуждата. Затова, грижейки се за себе си и собствените си доходи, не забравяйте възрастните си родители.

Ако спазвате в живота си тези три прости правила, няма да познавате енергийния застой на тънките нива. Програмите за вашето богатство постоянно ще се обновяват, като носят в дома ви не само материални, но и емоционални и духовни блага.

Пирамида на богатството

Удивителните свойства на пирамидата са известни: хармонизира пространството, привлича и акумулира енергетичните потоци. С помощта на пирамидата можете да привлечете и благосъстоянието.


Най-подходяща за целта е кристална пирамидка с дължина на основата не по-малко от 15 и не повече от 45 см. Необходими са и вашата снимка анфас и лист хартия. Обредът се провежда в 11-ия лунен ден.

Поставете пирамидата на перваза на прозореца (в източната част на дома). Под нея сложете снимката с лицето нагоре, върху нея – листа с обръщението към Висшите сили: „Господи, помогни ми да получа еди-каква си сума (високоплатена работа и т.н.)“. Желанието трябва да е напълно конкретно, но при това не трябва да посочвате на съдбата как именно тя да ви помогне. Помнете, че съществуват множество начини за получаване на пари и Висшите сили по-добре знаят кой път ще ви отведе по-скоро до богатството. След това поднесете длани към пирамидата, без обаче да я докосвате. Така сякаш създавате около нея енергетично кълбо – и три пъти произнесете желанието си.

Пирамидата със снимката и листа трябва да остане на перваза 9 дни и всяка сутрин трябва да извършвате описания ритуал. Последния път това трябва да се стане на 19-ия лунен ден. След това извадете листа с желанието и го изгорете, а пепелта разпилейте на вятъра. Скрийте снимката. Пирамидата може да остане на перваза или пък там, където ви харесва. Но страните й да са ориентирани по посоките на света, иначе тя няма да хармонизира, а ще разрушава енергетиката.

Ако в течение на месец парите не се увеличат, повторете обреда. Можете да си намисляте и всякакво друго желание…

Източник: kontur.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: