Press "Enter" to skip to content

Лечебни вани от Изтока облекчават стреса и даряват здраве

Серните бани се препоръчват при кожни болести като екзема, акне и др., но само по лекарско предписание

вулканични камъни

Пара и метлички се използват както в руските бани, така и на изток. източната медицина ги препоръчва при състояние на силен стрес и нервно напрежение.

За парна баня няма нужда от нагрети камъни, които да се поливат с вода. Просто душът с гореща вода се пуска по-силно и се получава пара.

Метличката, с която се потупва кожата, първо се накисва в топла вода (може и с билки), за да омекне. Брезовата метличка е подходяща за хора с обриви и заболявания на ставите. Добро средство е и срещу настинка. Липовата помага при главоболие, стимулира потенето, лекува настинки и влияе благотворно на бъбреците.

Метличката от бряст помага при главоболие и световъртеж, както и при студени крака. Кленовата има антисептични и противовъзпалителни свойства. Копривената помага при болки в ставите, радикулит и болни бъбреци. От леска се препоръчва при варикозно разширени вени, язви, екземи. Хвойновите – от бор или ела, бързо нормализират кръвообращението.

Лечебните бани не се препоръчват по-често от веднъж в седмицата. Консултирайте се с лекар, ако сте бременни, имате високо кръвно налягане или сърдечни болести.

Leave a Reply

%d bloggers like this: