Press "Enter" to skip to content

Лунният камък – мощна защита на жените и младите момичета

Лунният камък е най-често с бял или син оттенък

www.bijuteria-online.com Срещат се и разновидности в кафява, оранжева или зелена гама. Съществуват и разноцветни варианти, наричани камъни дъга. Заради красотата си винаги е бил предпочитан за изработката на бижута, но е много ценен и заради мистичните си качества.

Още от древността е почитан като символ на женското начало. Смята се, че понеже носи силата на Луната, той трябва да бъде носен от всяка жена, защото ще й помогне да подсили тайнствените си сили. От една страна вярва се, че с такъв камък вие ще сте по-уверени, ще се чувствате по-красива и ще имате много по-силно влияние върху околните. Навремето жриците са използвали именно лунен камък за правене на любовни магии.

От друга страна, точно защото се свързва с Луната, се вярва, че този камък помага да се смекчат всички променливи състояния и колебания в настроенията, свързани с женската природа. Много подходящ е да се носи през периоди на предменструален синдром, менопауза или просто, когато се чувствате изпаднали в дупка без причина.

Освен това се вярва, че лунният камък помага да се балансира връзката между психиката и физиката. Той е благоприятен за успокоение на прекалено емоционални дами или такива, преживяващи разочарование в любовта. Лунният камък е идеалното лечение за наранено женско сърце. Най-добре е през периоди на емоционално разочарование да се носи на верижка на врата. А когато се чувстваме уморени и не спим добре, се препоръчва да се поставя под възглавницата за борба с безсънието. Вярва се също, че сънищата, които се сънуват с лунен камък под възглавницата, често се оказват пророчески. И това не е случайно. В древността камъкът е бил използван и за предсказване на бъдещето, затова се смята, че когато се носи, усилва нашата интуиция, помага ни да правим много по-правилни избори, да избягваме трудни ситуации.

На чисто физическо ниво се смята, че влияе положително на отделителната и репродуктивната система на жените, както и че лекува хормонални проблеми. Подходящ е също за жени с отоци и имащи склонност да Задържат вода. Според някои лечителки действа благоприятно при бременност и особено при раждане.

Съществува дори теория, че засилва метаболизма, затова се препоръчва да бъде носен по време на диети и хранителни режими, за да засили ефекта от гладуването.

Leave a Reply

%d bloggers like this: