Press "Enter" to skip to content

Масаж на главата гони стреса

Така както тялото има нужда от масаж, за да се засили кръвообращението, същата необходимост изпитва и вашата глава

Най-лесното нещо, което може да направите е да се снабдите с хубава, качествена четка или дървен гребен и да масажирате скалпа посредством разресване. Ако имате дълга коса и я носите на конска опашка, просто я пуснете да пада свободно всеки път, когато имате възможност.

Ресането не просто развързва оплетената коса и не само маха праха, натрупан по нея. Тя успокоява опънатите като струна нерви и слага ред в мислите. Това е ритуал, който отпуска и успокоява.

Разресването на косата е много добро средство за предпазване и овладяване на стреса. Ако сте на работа и някой ви е ядосал, идете някъде, където няма никой, затворете очи и просто оставете четката или гребена да свършат останалото.

Ресането е страхотен начин да установите връзка с тялото си, като използвате прост инструмент и това ви отнема съвсем малко време.

Дори и косата ви да е къса, този масаж е много полезен за скалпа. Най-малкото, което може да ви се случи, е да се отървете по естествен начин от пърхута. Зъбците на гребена стимулират корените на косата, лекото подръпване на космите помага да се отстраняват люспите, мръсотията и мазнините, които се натрупват около фоликулите. Освен това ресането разнася по косъма естествена мазнина, която подхранва, пази и придава блясък на косата.

Leave a Reply

%d bloggers like this: