Press "Enter" to skip to content

Свеж дъх, свежо настроение и здрави зъби

Ако сте преуморени или отчаяни от нещо, ако чувствате, че сте забили и тъпчете на едно място – освежете устата си

Малко паста за зъби върху четката, бърз масаж на езика и след това изплакване с вода за уста, могат да направят чудеса за вашето настроение. Сами няма да усетите как лошите мисли ще напуснат главата ви.

Така не само ще се отървете от бактериите, но и ще оправите самочувствието си. Когато дъхът ви е свеж, вие се усмихвате повече и не е проблем да се доближите до тях. Това на свой ред ви кара да се чувствате добре.

Ако нямате четка и паста под ръка, всеки път, когато имате възможност, изплаквайте устата с чиста вода. Правете това няколко пъти на ден. Зъболекарите твърдят, че енергичното жабурене с вода е отличен начин да се отмият бактериите. Не забравяйте да изплакнете устата си всеки пък, когато се намирате в тоалетната, след всяка чаша чай или кафе, или след всеки сладкиш, така че бактериите да нямат време да реагират с киселините, които се съдържат в захарта и са причина за кариеси или лош дъх.

Древните медицински индийски текстове препоръчват един интересен начин да почистите устата и очите по едно и също време. Той е лесен като „1, 2, 3 и готово“:
1. Напълнете устата си с вода.
2. Задръжте водата в бузите си, като през това време леко плискате с хладка вода очите от пет до десет пъти.
3. Изплюйте водата от устата си и подсушете очите си като леко ги потупвате.

Освен че така промивате устата си, казват, че това подобрява зрението и освежава очите. Ако носите грим
през деня, опитайте да правите тази процедура преди да тръгнете на работа сутрин и след като се приберете от работа вечер.

За да запазите по естествен начин дъха си свеж, яжте моркови, ябълки, целина или ментови листенца. Като бонус дъвченето упражнява челюстите ви и ви дава ценни хранителни вещества.

Leave a Reply

%d bloggers like this: