Press "Enter" to skip to content

Може ли бъдещето да се предсказва? – продължение

Експериментът доказва, че стига да искат, повечето хора биха могли да предсказват поне близкото бъдеще

Ето и 3 метода за развиване на интуицията, доказали ефективността си при експериментите на същите тези изследователи.

1. Научете се да медитирате. Ако усвоите умението да укротявате мисълта и тялото си, да се освобождавате поне временно то всякакви притеснения и планове, мисълта ви ще стане по-ясна. Достатъчно е да се откъсвате от действителността за 15 мин. на ден.
2. От време на време изключвайте разсъдъка си. Ако например предстои да вземете важно служебно решение и се колебаете между 3 отговора, ги напишете на листчета хартия. Обърнете ги наопаки, размесете ги и поставете ръката си последователно върху всяко от тях. Чувствате ли, че някое ви привлича повече от останалите? Обърнете го налице – това е верният отговор. Незнайно защо методът действа.
3. Играйте на светофар. Задайте си няколко въпроса, на които може да отговорите с „да“ или „не“. Кажете си например „Казвам се Петър“ и си представете, че в съзнанието ви светва зелен светофар. После си кажете: „Не обичам красивите дрехи“. Естествено, че не е така, затова в главата ви ще светне червен светофар. В бъдеще може да използвате същия метод за въпроси, чиито отговори не знаете. Ще видите, че върши работа, защото мозъкът ви знае неща, за които самите вие не си давате сметка, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: