Press "Enter" to skip to content

Ползи за здравето от белия чай – продължение

Белият чай има невероятни ползи за здравето, затова трябва да се консумира всеки ден

Понижаване на холестерола

Катехините, друга група на антиоксиданти намаляват холестерола, и бял чай изобилства с тях. Холестеролът е специален вид мазнина и е необходим за здравето. Има добър холестерол и лош холестерол. Белият чай действа в две посоки, като намалява лошия и увеличава добрия холестерол. Това помага за предотвратяване втвърдяването на артериите и блокира притока на кръв.

Предпазване на сърцето

Чрез разреждане на кръвта, понижаване на кръвното налягане и намаляване на холестерола, белият чай предпазва сърцето и цялата кръвоносна система. Изследователите са открили, че хората, които пият две или повече чаши чай на ден е почти 50% по-малко вероятно да умрат, след като са получи сърдечен удар. Белият чай е наистина забележителен тоник за сърцето.

По-силни кости

Изследвания са установили, че хората, които редовно пият чай, имат по-голяма костна плътност и якост от онези, които не пият. Белият чай може да има благотворен ефект за хора, страдащи от артрит и остеопороза.

Антибактериален и Антивирусен ефект

Белият чай е естествен убиец на бактериите и вирусите. Антиоксидантите са толкова широко разпространени в белия чай, че това се отразява добре на цялата имунна система, като осигурява защита срещу различни нашественици и широк спектър от заболявания. Помага за защита срещу обикновена настинка и грип и може да облекчи дори симптомите на ХИВ.

Здрави зъби и венци

Белият чай съдържа малки количества от флуорид и други хранителни вещества, които поддържат зъбите здрави и силни. Той също така убива бактериите, които причиняват плака, кариес и лош дъх.

Здрава кожа

Свободните радикали се активизират при пребиваване твърде дълго на слънце, стрес и неправилно хранене. Това може да увреди кожата и да причини преждевременно състаряване. С изчистване на тези свободни радикали, белият чай предпазва кожата и помага някои от вредите да се превърнат в ползи или поне да се спре вредното им въздействие. Пиенето на бял чай насърчава възстановяването на здрава и сияйна кожа.

Leave a Reply

%d bloggers like this: