Press "Enter" to skip to content

Ползи за здравето от белия чай

Чаят е бил използван като лекарство в продължение на векове

Сега съвременната наука открива това, което хората в Китай и по целия свят отдавна знаят: чаят е добър за нашето здраве. Докато зеленият и черен чай са много здрави, белият чай е най-малко преработен и има най-високи нива на антиоксиданти.

Антиоксидантите

Антиоксидантите са хранителни вещества, които предпазват тялото от увреждане от свободните радикали. Свободните радикали са вредни неща, които опустошават на тялото, увреждат ДНК-то и ускоряват стареенето. Антиоксидантите неутрализират тези процеси. Белият чай е зареден с тези защитни хранителни вещества.

Превенция на рака

Белият чай може да има голяма власт срещу канцерогенните клетки и срещу много различни видове рак, като например на дебелото черво, простатата и рак на стомаха. Флавоноидите, клас на антиоксидантите, пречат на растежа на раковите клетки и предотвратяват развитието на нови такива. В някои случаи е установено, че белият чай работи, както и лекарствата с рецепта, но без странични ефекти.

Понижаване на кръвното налягане

Проучванията показват, че белият чай може да разреди кръвта и да подобри работата на артериите. Той спомага за намаляване на високото кръвно налягане. Чрез насърчаване на силни и здрави кръвоносни съдове, белият чай работи срещу опустошенията на инсулта.

Leave a Reply

%d bloggers like this: