Press "Enter" to skip to content

3 навика, които изсмукват енергията ви + как да го поправите

Чувствате се изтощени, летаргични, неефективни? Искате да възстановите енергията си?

На първо място, важно е да идентифицирате факторите, които допринасят за изтичането на вашите сили. Това може да са хора, храна или вашите собствени действия.

Човек има енергия от различно естество – емоционална, физическа, духовна. Всеки вид енергия има свой собствен набор от бариери и стимули. Енергията може да идва от храна, от емоции, от движение или сън. Какво точно отнема силата ни?

Ето 3 навика, които изсмукват енергията ни.

Несъответствие с хронотипа

Хронотипът е типичен модел на ежедневна дейност за конкретния човек.

Видът на съня на човек зависи от неговата генетична предразположеност.

Известно е, че има хора, които са „чучулиги“, които стават рано и са най-активни сутрин. Лягат си преди полунощ.

„Совите“, напротив, са свикнали да стоят будни цяла нощ и дори да работят през нощта. Но за тях е изключително трудно да стават рано сутрин.

Познаването на вашия хронотип е вашето оръжие, което ще ви помогне да бъдете възможно най-ефективни. Ще управлявате правилно енергията си.

Опитите да нулирате биологичния си часовник най-често са обречени на провал. Освен това това е сериозно изпитание за тялото.

Отрицателна среда

Негативните хора изсмукват нашата емоционална и физическа енергия. Ето защо те се наричат ​​“енергийни вампири“. Токсичните хора се стремят да намерят слабо място в нашата емоционална броня и буквално се хранят с енергията на другите хора.

Как да разпознаете енергийните вампири във вашето обкръжение? Просто анализирайте чувствата, които изпитвате около тях. Ако се чувствате раздразнени, засрамени, безсилни или объркани, когато общувате с даден човек, опитайте се да сведете до минимум всички контакти с него.

Напротив, има редица стратегии, които ще ви помогнат да поддържате положително отношение (практикуване на благодарност, водене на дневник, разходка сред природата).

Захар

Захарта може да повдигне настроението ни само за кратко. Но след час и половина ще има скок в нивото ѝ в кръвта, в резултат на което ще се почувствате изтощени, раздразнени и гладни. И пак ще посегнете към сладкото – цикълът може да продължи до безкрайност. Това създава порочен кръг и става все по-трудно да се откажем от продуктите, съдържащи захар.

Важно е да запомните, че преработената захар причинява възпаление в тялото, което отнема енергията ни.

Как да презаредите батериите си

Ето подценени, ефективни и лесни навици, които могат да ви помогнат да увеличите енергийните си нива.

Смях. Само 10-15 минути забавление и естествен смях на ден ще увеличат енергийния ви потенциал.
Музиката има положителен ефект върху вашето внимание, настроение, емоционална и физическа енергия. Основното нещо е да го изберете според вашия вкус.

Източник: woman.ru

Leave a Reply

%d bloggers like this: