Press "Enter" to skip to content

Червен чай и жълт чай укрепват имунитета и даряват здраве в Китай

Един от най-ароматните чайове с характерен червен цвят и пикантен аромат (да не се бърка с каркаде) съчетава свойствата на черния и зеления чай

чай Червен се нарича, защото процесът на ферментация се прекъсва в момента, когато връхчетата на листенцата започнат да почервеняват. Запарва се с вода с температура 90°С в течение на 3-4 минути, при това може да се запарва три-четири пъти.

Приготвя се от млади филизи и пъпки на храсти, растящи само в една провинция в Китай. Технологията за приготвянето му е трудоемка, но благодарение на това активните вещества на чаения лист се запазват по-добре и по-дълго. Запарва се с вода с температура 60 – 80°С в течение на 3 – 4 мин. Цветът на напитката е от златист до жълтозелен. Чаят има мека тръпчивост и изтънчен аромат. Церемонията с използването на този чай е много красива: запарва се в прозрачен чайник и през стъклото се вижда как пъпките се разпукват, изплуват на повърхността и отново се спускат на дъното.

Жълт чай

Жълтият чай укрепва имунитета, обогатява организма с целия спектър от витамини и микроелементи, нормализира кръвното налягане, увеличава мъжката сила, полезен е за хора, занимаващи се с умствена дейност, за студенти и ученици.

Leave a Reply

%d bloggers like this: